NEEM ELKE FRACTIE VAN EEN SECONDE OP,
BEWAAR ELK MOMENT

Het leven kan in één moment veranderen. Een sporter kan een wedstrijd winnen of verliezen, een natuurliefhebber kan een prachtmoment zien of missen. Die unieke gebeurtenissen kunnen op ieder moment voorkomen - en je kunt ze opnemen, mits je goed voorbereid bent. Met de GC-PX10 kun je alles opnemen en zien wat er werkelijk gebeurt. Je hebt de keuze uit 50 hoge-resolutie foto's per seconde, progressive HD video waarbij je het beste beeld als foto kunt opslaan, en high-speed opnemen met 250 beelden per seconde voor slowmotion om snelle bewegingen in detail te analyseren. Pak de GC-PX10, neem elke fractie van een seconde op en bewaar elk moment.

Nieuwe hybride camera

De GC-PX10 is geen videocamera die ook foto's opneemt, en ook geen digitale fotocamera die ook video opneemt. Het is een echte hybride camera, ontworpen om beide functies perfect te vervullen, met het unieke voordeel van alles-in-één

Hoge prestaties voor iedereen en gemakkelijk te gebruiken

High speed foto's nemen:

continu foto's nemen met 50 beelden per seconde, tot 130 foto's

Net zoals de motor drive van spiegelreflex camera's maak je met deze functie snel opeenvolgende foto's. Je kunt per seconde 50 foto's van 8,3 megapixel nemen, tot 130 stuks (ongeveer 2,6 seconde). Zo krijg je perfect scherpe beelden van iedere beweging. Nu kun je ook snel verlopende gebeurtenissen vastleggen met digitale foto's van hoge kwaliteit.

NB: na het doorlopend nemen van een groot aantal foto's kan het opslaan daarvan enige tijd kosten.

High-Precision Progressive Video:

HD 1080/50p bij 36 Mbps

Video wordt opgenomen in Full HD 1920x1080, maar dat is niet alles. Progressive video betekent dat elk beeldframe een volledig beeld omvat met een hoge resolutie, dit in tegenstelling tot interlaced. De hoge sampling rate, 36 Mbps, betekent dat elk frame meer details bevat. Samen betekenen deze drie factoren, dat je met één druk op de knop, video kunt omzetten tot een perfecte foto, zonder bewegingsonscherpte. Je blijft gewoon opnemen, en je kunt later de beste foto uitkiezen.

Snelle processor:
FALCONBRID Engine

Het hart van de GC-PX10 wordt gevormd door de FALCONBRID™ Imaging Engine die bijzonder snel, grote hoeveelheden pixeldata verwerkt, voor zowel video als foto's. Het ontwerp, op basis van één chip, spaart ruimte en verlaagt het energieverbruik en zorgt voor een optimale efficiëntie en verwerkingssnelheid.

High-speed video:

Opnemen met 250 fps voor super slowmotion weergave

Het opnemen op hoge snelheid betekent dat je video met super slowmotion kunt weergeven. Zo kun je bewegingen analyseren die voor het blote oog onzichtbaar zijn. Perfect voor het bestuderen van sport en de natuur. De opnametijd bedraagt tot twee uur, dus je kunt een hele wedstrijd opnemen!

Time-Lapse REC –
voor creatieve mogelijkheden

Time-Lapse REC maakt interval opnames met instelbare tussenpozen (1, 5 en 40 seconden). Zo kun je een gebeurtenis die uren duurt, in enkele seconden weergeven. Dit is perfect om iets te bekijken dat zich over een langere tijd ontwikkelt, of om unieke creatieve scènes op te nemen.

KONICA MINOLTA
HD LENS met
10x optische zoom
en 19x Dynamic Zoom

De GC-PX10 is voorzien van een nieuwe KONICA MINOLTA HD LENS met 10x optische zoom die het beeld tot 19x* kan vergroten met behoud van de volledige kwaliteit door de Dynamic Zoom techniek.

* 18x met Advanced Image Stabiliser aan.

Optical Image Stabilization systeem
met Advanced
Image Stabilizer*

De GC-PX10 heeft twee functies om ongewenste camerabewegingen te onderdrukken. Ten eerste gebruikt de optische beeldstabilisator (O.I.S.) een prismatechniek voor een goed resultaat over het volledige zoombereik. Als aanvulling maakt de Advanced Image Stabiliser gebruik van het grote oppervlak van de CMOS voor meer stabiliteit in het groothoekbereik, bijvoorbeeld als je meebeweegt met het object.

* Deze functie is vooral effectief bij groothoekopnames bij helder licht.

Echte digitale foto's van 12 megapixel en een hoge gevoeligheid, ISO 6400

Met de 12 megapixel CMOS kan de GC-PX10 echte 12 megapixel foto's opnemen, zonder interpolatie. De hoge gevoeligheid, ISO 6400, zorgt ook bij weinig licht voor stabiele en duidelijke beelden. Geniet van uitstekende digitale foto's, met een hoge resolutie en scherpe details, zelfs bij minder goed licht.

Super LoLux met
back-illuminated
CMOS sensor

De GC-PX10 levert superieure prestaties bij weinig licht door de 1/2,3" 12 megapixel back-illuminated CMOS sensor. Deze sensor voorkomt verlies van het invallende licht omdat de schakelingen achter de fotodiode's zitten. De verbeterde verzameling van informatie
zorgt voor
een helder beeld
met meer details.

K2 Technology voor
een hoge geluidskwaliteit

K2 herstelt de details van het geluid die bij compressie verloren gaan, voor een geluidsweergave van de hoogste kwaliteit.

Design Designed to be Innovatively Intuitive

Kantelbaar 3.0"
Touch Panel LCD

Het touch panel maakt de bediening van de GC-PX10 gemakkelijk en intuïtief. Het LCD scherm is kantelbaar: makkelijk bij lage gezichtspunten en zelfportretten.

Easy Mode Dial en
Manual Adjustment Dial

Voor gemakkelijke bediening tijdens het opnemen van video en foto's is er de Mode Dial. Met de Manual Adjustment Dial kun je de instellingen met de hand aanpassen.

Wi-Fi Ready met
Eye-Fi Card compatibiliteit*

Plaats de optionele Eye-Fi card in het SDXC card slot en de GC-PX10 kan draadloos werken. Thuis, in een Internet café of waar je ook maar Wi-Fi hebt, kun je video's en foto's uploaden, zonder dat je een PC nodig hebt.

*Het gebruik van de Eye-Fi kan verboden zijn in landen of regio's waar deze niet is goedgekeurd door het bevoegde gezag. Neem contact op met de ondersteuningsafdeling van Eye-Fi voor informatie over de landen en regio's waar de card is goedgekeurd.

Groot intern geheugen van
32 GB en SD Card Slot

Met het interne Flash Memory kun je direct met de GC-PX10 aan de slag. Voor nog meer opslagcapaciteit en voor het uitwisselen van opnames is er een SD/SDHC/SDXC Card compatibel slot voor de algemeen verkrijgbare SD cards.

Smile Meter & Smile Shot (foto mode)

Just say cheese! De Smile Meter geeft in % op het display aan hoeveel men glimlacht. Met Smile Shot maakt de camera automatisch een foto als het percentage een bepaald niveau bereikt.

Intelligent AUTO

Zodra je de camera op mensen richt worden de gezichten, helderheid, kleur en afstand direct geanalyseerd om automatisch de beste instellingen te kiezen.De helderheid, scherpte, chroma, gamma, enz. worden voortdurend geoptimaliseerd. Zo krijg je altijd de best mogelijke opname!

LoiLoScope FX
software meegeleverd

Monteren als een professional en invoegen van tekst, muziek en effecten, maar je hoeft geen ervaring te hebben. De bediening met pictogrammen zorgt voor gemakkelijke en intuïtieve video montage en uploaden naar video sharing sites.

Perfecte video is een opeenvolging van een serie foto's

Video bestaat eigenlijk uit een opeenvolging van foto's. Dus als we goede video kunnen opnemen, kunnen we daar ook goede foto's uit halen (capture).

Dit wordt mogelijk gemaakt door onze FALCONBRID™ techniek. Door deze snelle engine wordt alle pixelinformatie van de beeldsensor perfect overgedragen met 36 Mbps en dan opgenomen

met het progressive systeem voor perfecte video. Volgens ons levert dit momenteel de hoogste kwaliteit bij consumenten camera's.

Scherpe foto's van hoge kwaliteit, op basis van video

Elk beeldframe bevat meer dan twee keer de visuele informatie van conventionele video

Deze indrukwekkende videoprestaties betekenen dat elk frame meer dan het dubbele van de informatie van conventionele video bevat. Hierdoor is het mogelijk een frame van een video te selecteren als een digitale foto van uitstekende kwaliteit. Bij het opnemen van een bewegend object is het met een fotocamera altijd moeilijk de perfecte shot te nemen. Maar met deze camera kun je gewoon alles opnemen en later de perfect shot uitkiezen. Probeer het eens, het is echt indrukwekkend.

Functies om de tijd te beheersen

Deze camera heeft een 12 megapixel beeldsensor om zowel video als digitale foto's te kunnen opnemen. De beelden zijn zo goed dat ze zelfs professionele fotografen aanspreken.

Naast normaal opnemen kun je ook speciale functies gebruiken zoals het nemen van meerdere foto's achter elkaar, tot 2 uur high speed video en time lapse opnemen. Met deze functies kun je als het ware de tijd beheersen. Dit is perfect voor diverse toepassingen, zoals het beter analyseren van sport of dagelijkse gebeurtenissen. Ik hoop dat de gebruikers genieten van de integratie van video en foto's in dit unieke product op basis van onze ervaring als video fabrikant.

Gebruikers aan het woord*

“ Ik stond versteld van de hoge video kwaliteit.” “ De foto's op basis van video zijn zo goed dat je uitstekende A4 afdrukken kunt maken.”

“It’s so light and easy to carry. Works fine with a small tripod too.” “I can shoot enormous amounts of pictures at motorcycle and automobile races.”

“ Ik gebruik de camera voor het analyseren van bewegingen en conditie. Met high speed en motor drive opnames kan ik dingen zien die vroeger moeilijk waarneembaar waren.” “ Elke progressive video frame is scherp en gedetailleerd. Ik gebruik het voor sportonderwijs.”

“ De camera is zo licht en gemakkelijk mee te nemen. Werkt ook prima op een klein statief.” “ Ik kan nu ontzettend veel beelden schieten bij motor- en autoraces.”

* Model GC-PX1 (alleen voor Japan), met functies overeenkomend met de GC-PX10.

Optional Accessories

Data Battery

BN-VF815

 • • 7.2V, 1460 mAh
 • • Continue werkingstijd: ongeveer 2 uur
  (met de monitor backlight in Standard mode.)
NB:

Dit product omvat gepatenteerde en andere speciale technieken en is bedoeld voor gebruik met een JVC Data Battery, en niet met andere accu's. JVC kan de veiligheid of prestaties van dit product niet garanderen indien deze met andere accu's wordt gebruikt. Voor nadere informatie over de JVC Data Battery kunt u contact opnemen met de JVC dealer in uw land.

Meegeleverde accessoires

 • • Netadapter
 • • USB kabel
 • • Oplaadbare accu
 • • Schouderriem
 • • AV kabel
 • • Software CD-ROM

NB: Niet alle accessoires zijn overal verkrijgbaar. Vraag dit na bij uw dealer.

Acculader

AA-VF8

 • • Compacte, draagbare acculader voor Data Batteries

HDMI® kabel

VX-HD315F

 • • HDMI® – HDMI® mini kabel, 1,5 m

Stereo microfoon

MZ-V8 / MZ-V10

 • • Compact en lichtgewicht
 • • Plug-in power

Multifunctionele draagtassen

CB-VM30 / CB-VM80

 • • Handige tas voor het dragen, opbergen en beschermen van de GC-PX10 met accessoires zoals een netadapter, extra accu, enz.

Specificaties

CAMERA / LCD
Beeldsensor 1/2,3 inch 12,75 M back-illuminated CMOS
Lens KONICA MINOLTA HD LENS
F2.8 – F4.5, f=6,7 mm – 67,0 mm
(35 mm film equivalent
[Full HD video] 43,3 mm – 433,0 mm
[foto mode (4:3)] 37,4 mm – 374,0 mm)
Filterdoorsnede 46,0 mm
Minimaal lichtniveau 4 lux (belichtingstijd 1/25 s)
1 lux (NightAlive Mode, 1/2 s belichtingstijd)
LCD Kantelbaar, 230k pixels 3,0 inch breed, touch panel
Ingebouwde Auto Flash Aanbevolen bereik: Tot 2 m
ISO gevoeligheid Foto's: Auto, Manual (100/200/400/800/1600/3200/6400)
Scherpstelling Auto, Manual, Tele Macro, 9-Point Multi (Still), 9-Point Select (Still), Face Detection, Face Tracking, Colour Tracking, Touch Area
Lichtmeting (foto mode) Multi-Pattern, Spot, Center Weighted
Belichtingsregeling Intelligent AUTO, Programme AE, Diafragma Instellingen AE, Belichtingstijd AE, Handmatig
Zoombereik Optisch: 10x, Digitaal: 64x (max.), Dynamic: 19x (18x met Advanced Image Stabiliser aan)
Bewegingsonderdrukking Optical Image Stabiliser (O.I.S.) en Advanced Image Stabiliser (A.I.S.)
AANSLUITINGEN
Aansluitingen HDMI® uit (Mini), AV uit, USB 2.0, Mic in (Plug-in Power), Hoofdtelefoon uit
Diversen Accessoireschoen
RECORDER
Systeem Video: MPEG-4 AVC/H.264 (MP4)
Audio: AAC (2 kanalen)
Foto's: JPEG
Opslagmedium 32 GB intern geheugen SDXC/SDHC/SD Memory Card* (niet meegeleverd)
Video opname modes HD1080 (UHR): 1920x1080/50P, 36 Mbps
HD1080 (HR): 1920x1080/50P, 24 Mbps
HD720: 1280x720/50P
iFrame: 960x540/25P
Digitale foto's, afmetingen [4:3] 4000x3000 / 2976x2232 / 1600x1200 / 640x480
[16:9] 4000x2248 / 2976x1672 / 1920x1080
[Foto's tijdens video mode (16:9)] 3840x2160
ALGEMEEN
Stroomverbruik ca. 4,8 W
Afmetingen (B x H x L) 131 mm x 67 mm x 122 mm
Gewicht 435 g zonder accu, 520 g met accu

* Voor het opnemen van video is een SDHC/SDXC card van Class 4 of hoger vereist. Voor de UHR mode is Class 6 of hoger vereist. Digitale foto's kunnen worden opgenomen op SD, SDHC en SDXC cards. SD memory cards (256 MB tot 2 GB), SDHC memory cards (4 GB tot 32 GB) en SDXC memory cards (48 GB tot 64 GB) zijn de volgende merken getest: Panasonic, Toshiba, SanDisk. Compatibel met UHS SD cards, maar UHS Speed Class wordt niet ondersteund. Gebruik van andere media zou kunnen leiden tot het mislukken van opnames of verlies van gegevens. Voor informatie over geschikte memory cards kun je contact opnemen met een geautoriseerde JVC dealer.

Specificaties Snelheidsmodes en max. aantal beelden bij continu foto's opnemen

Snelheidsmode 8,3 M continue foto's (foto's tijdens video mode) 12 M continue foto's (Foto mode)
High 50 fps, tot 130 foto's 25 fps, tot 100 foto's
Mid 15 fps, tot 130 foto's 7 fps, tot 100 foto's
Low 2 fps, onbeperkt 2 fps, onbeperkt

Opnametijd voor elke opname mode en het aantal foto's dat kan worden opgeslagen (bij benadering)

Video

Mode Intern geheugen SDXC/SDHC Card
32 GB 64 GB 32 GB 16 GB
HD1080/50P (UHR) 2 uur 4 uur 2 uur 1 uur
HD1080/50P (HR) 3 uur 6 uur 3 uur 1 uur 30 min.
HD720/50P 5 uur 40 min. 11 uur 30 min. 5 uur 50 min. 2 uur 50 min.
iFrame/25P 2 uur 50 min. 5 uur 50 min. 2 uur 50 min. 1 uur 20 min.

High-Speed Video (voor super slowmotion weergave)

250fps/50P 3 uur 20 min. 6 uur 40 min. 3 uur 20 min. 1 uur 40 min.

Foto's

4000x3000 (12 M) 4:3 7100 9999 7300 3600

Foto's tijdens video mode

3840x2160 (8.3 M) 16:9 9999 9999 9999 5200

GC-PX10 Dealers

Dealer Adres
Radio Obbink BV Koningslinde 3
7131 MP Lichtenvoorde
0544 371405
Ben van Dijk Electronics BV Rondweg 9
5406 NK Uden
0413 24 35 35
EP Beerepoot Dr. C.J.K. van Aalstweg 5
1625 NV Hoorn
0229 50 24 20
Foto Klein BV Oosteinde 1
2991 LG Barendrecht
0180 64 28 62
www.camera.nl
Daan Dansen Tiel BV Waterstraat 56
4001 AR Tiel
0344 61 38 31
Foka BV Admiraliteitsstraat 13
3063 EJ Rotterdam
010 40 35 320
Radio Electro World Bakker BV Hoofdstraat 21-22
9501 CL Stadskanaal
0599 61 23 16
De Fotograaf Raalte BV Herenstraat 64
8102 CV Raalte
Foto Video Valkenswaard Eindhovenseweg 24a
5554 AC Valkenswaard
Foto Video Riezebos Dorpsstraat 14
6732 AE Harskamp
0318 45 62 57
Fotografie Verhoeff t Plein 46
3831 CR Leusden
033 49 44 300
Foto Booms Van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
020 66 20 666
Coolblue BV www.coolblue.nl
Media Markt www.mediamarkt.nl
Kamera Express www.kamera-express.nl
Saturn www.saturn.nl
Bol www.bol.com
Expert www.expert.nl
De Winkel www.dewinkel.nl
Steenweg www.steenweg.nl
CameraNu www.camera.nu.nl
Wehkamp Homeshopping BV www.wehkamp.nl
De Block BV www.block.nl
Bobshop www.bobshop.nl
Digideals www.digideals.nl
Scheer en Foppen www.scheerenfoppen.nl
Foto Vego Goes www.verschoore.nl

Het ontwerp en specificaties kunnen zonder voorafgaande mededeling worden gewijzigd. De productfoto's in deze brochure kunnen producten weergeven die niet leverbaar zijn in dit land.

Het is niet toegestaan opnames te maken van bespeelde banden, platen of CD's zonder toestemming van de houder van het auteursrecht op de geluids- of video opname, uitzending of kabelprogramma, en alle literaire, dramatische, muziek of andere artistieke werken die daar deel van uitmaken.

Microsoft® en Windows® zijn (geregistreerde) handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. De upload functie van dit product is opgenomen onder licentie van YouTube LLC. De YouTube™ upload functie van dit product geldt niet als aanbeveling van het product door YouTube LLC. YouTube en het YouTube logo zijn (geregistreerde) handelsmerken van YouTube LLC. Het iFrame logo en iFrame symbool zijn handelsmerken van Apple Inc.
HDMI, het HDMI logo en High-Definition Multimedia Interface zijn (geregistreerde) handelsmerken van HDMI Licensing LLC. De SD en SDHC logo's zijn handelsmerken van de SD Card Association. Alle merknamen zijn (geregistreerde) handelsmerken of handelsnamen van hun betreffende houders. De schermbeelden en afdrukvoorbeelden op deze website zijn gesimuleerd, tenzij anders aangegeven.